Een beeld

Een uiterlijk beeld zal altijd vervangbaar zijn.

Het zal nooit gelijk het innerlijke licht gelijk doen vertalen.

Mijn eigen beeld is niet van belang

Mijn eigen beeld is niet van belang. Het schreeuwt, het kwaakt en het roept vaak dingen op die ik lever niet wil herhalen. Nee, mijn beeld is volslagen onbelangrijk. Mijn eigen ego is niet van belang. Wanneer ik ijdel ben, zal ik me druk maken om wat ik niet meer heb of ooit zal kunnen krijgen. Misschien wel iets dat ik inderdaad nooit heb gekregen. Met begeerte te zoeken naar wat je niet zult zijn, is helaas een lot dat weinigen zullen accepteren. Het is dan ook slechts de herinnering die dit beeld wil prijzen en wil bewonderen. En Daarmee zelfs toegang geeft tot een ontevreden bestaan.

Doe dat maar, want ik ben er niet toe in staat, maar dat jij het kan, wil ik graag bewonderen, alsof je een droom van mijn eigen ontkenning zou kunnen voortaan.

Ik denk hierbij aan Jozef die zijn beweging kreeg in de richting die hij is gegaan. Of dacht men soms werkelijk dat God zijn Zoon, zijn kinderen had willen ontnemen en dit dan te doen vanuit een vorm van menselijke redelijkheid?

Nee, God de vader heeft zijn kinderen en kleinkinderen natuurlijk heel erg lief en zal niets liever willen zien dat zij met elkaar overweg kunnen en zeer zeker niet elkaar zullen gaan verachten.

 

STILLE GENEN

Het beeld van STILLE GENEN

GENEN=

  1. genen
    http://www.woorden.org/woord/gen...
    Gevonden op http://www.woorden.org/woord/genen

  2. genen
    Meer algemene term: chromosomen
    Meer specifieke term: DNA, menselijk genoom
    Rubriek: S26.1 menselijk lichaam
    Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/genen.htm

  3. Genen
    Genen bestaan uit chromosomen die op hun beurt weer een locus bezitten. Tezamen vormen zij de basis waarvan al het erfelijk materiaal is afgeleid
    Er zijn genen die verantwoordelijk zijn voor de verschillende onderdelen van uw kat zoals, oogkleur, skelet, vachtstructuur, vacht kleur, karakter, etc.
    Genen zijn altijd in paren aanwezig.
    Gevonden op http://www.encyco.nl/nol.php

  4. Genen
    Meervoud van GEN, fungeren als de dragers van erfelijke eigenschappen, vormen aaneengeregen een chromosoom.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10637

  5. Genen
    Specifieke fragmenten van een dubbelstrengs DNA molecuul waarvan de nucleotiden of basensequentie informatie bevat voor een bepaalde aminozuursequentie of eiwit. Bij eukaryoten worden deze genen onderbroken met DNA sequenties die wel omgeschreven worden naar RNA, maar via splicingsenzymen verwijderd worden alvorens het mRNA de kern verlaat. Deze ni
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10745

  6. genen
    Genen zijn delen DNA. De meeste genen bevatten informatie voor het maken van een specifieke eigenschap. Zie Babybytes>Chromosomen
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/25439141

  7. GENEN
    1) Die nieten houden iets vast tot later (crypt.)
    Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GENEN/1

  8. Genen
    Het meervoud van gen.
    Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

  9. Genen
    Genen zijn de dragers van erfelijkheid die persoonlijke karakteristieken of vaardigheden van een organisme bepalen. De genen bevinden zich op de chromosomen in de celkern en bestaan uit ketens DNA-moleculen. Een gen bestaat uit een keten van ongeveer duizend DNA-basenparen. Het DNA-molecuul in een enkel menselijk chromosoom bestaat uit ongeveer 175
    Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/cel/genen

  10. Genen
    Biologische eenheid van erfelijk materiaal, speelt een belangrijke rol bij de celdeling en aanmaak van cellen. Bevindt zich op een bepaalde plaats op een chromosoom. Is opgebouwd uit lange gedraaide DNA ketens.

 

chromosomen

  1. chromosomen
    http://www.woorden.org/woord/chromosoom...
    Gevonden op http://www.woorden.org/woord/chromosomen

  2. Chromosomen
    In elke celkern van ons lichaam bevinden zich 46 chromosomen waarin de erfelijke informatie ligt vastgelegd. De eicel en de zaadcel zijn de enige cellen die de helft aan chromosomen hebben. Bij de bevruchting smelten ze samen en krijgen weer het normale aantal chromosomen met erfelijke informatie van de vader en de moeder.
    Gevonden op http://www.zoenenenzo.nl/woordenlijst.html

  3. Chromosomen
    (kernlissen ) Zeer kleine lichaampjes, ook wel kernlissen genoemd, in de kern van plantencellen.  guy.dekindernospam@bigfoot.com
    Gevonden op http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

  4. chromosomen
    Uitleg: microscopisch zichtbare draadvormige structuren in de celkern waarin de genen liggen
    Meer algemene term: cellen
    Meer specifieke term: genen, gesla
    Gevonden op
    http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/chromosomen.htm

  5. Chromosomen
    Zeer kleine lichaampjes, ook wel kernlissen genoemd, in de kern van plantencellen. Ze dragen de erfelijke eigenschappen.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10380

  6. Chromosomen
    Chromosomen bevinden zich in de celkern en zijn opgebouwd uit DNA. Ze zijn de dragers van alle genetische informatie (= erfelijke materiaal) van een organisme. Chromosomen zijn opgebouwd uit genen. Elk gen bevat de genetische code voor één bepaalde eigenschap. Het totaal aan chromosomen heet chromatine (= kernstof, `DNA-kluwen`) en het totaal aan
    Gevonden op http://www.encyco.nl/nol.php

  7. Chromosomen
    Chromosomen zijn structuren in de cel die de genetische informatie dragen in de vorm van DNA. Elk chromosoom bestaat uit één lang DNA-molecuul en bevat ook proteïnen (eiwitten). De mens heeft 46 chromosomen in elke cel, behalve in de eicellen en zaadcellen, die slechts 23 chromosomen bevatten.
    Gevonden op http://www.encyco.nl/nol.php

  8. Chromosomen
    Genenreeks waarvan de opbouw specifiek is voor de soort. Totaal 40 stuks.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10637

  9. chromosomen
    Eiwitstructuren die de DNA moleculen bevatten waarop de erfelijke eigenschappen gelegen zijn. Elk mens heeft 46 chromosomen verdeelt over 23 paren.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10696

  10. Chromosomen
    eiwitketens en dragers van alle erfelijke eigenschappen (niet zichtbaar) Niet het chromosoom zelf bepaald de erfelijke factor, maar de volgorde waarin de stikstofbasen liggen.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10710

  11. Chromosomen
    eiwitketens en dragers van alle erfelijke eigenschappen (niet zichtbaar) Niet het chromosoom zelf bepaald de erfelijke factor, maar de volgorde waarin de stikstofbasen liggen.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10719

  12. chromosomen
    staafvormige lichaampjes in de celkern waarop de genen zitten.
    Gevonden op http://dieren-ehbo.nl/index.php?option=com_dbquery&limitstart=100&Itemid=48

  13. Chromosomen
    Draadvormig lichaampje in de celkern dat de dragers van de erfelijke eigenschappen van een individu bevat.Chromosomen kunnen sterk gekleurd worden en zijn dan onder een microscoop waar te nemen.Bij de mens zijn er 23 paren,welke in de literatuur onderscheiden worden door een vast nummer bij een vast chromosoom.Ëen enkelchromosoom bestaat uit gemid
    Gevonden op http://www.kiddroom.nl/

  14. CHROMOSOMEN
    1) Deel van het lichaam 2) Erfelijkheidsmateriaal
    Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/CHROMOSOMEN/1

  15. chromosomen
    Chromosomen zijn draadachtige structuren die je vindt in de kern van alle cellen. (behalve rode bloedcellen) De chromosomen bevatten onze genetische kaart (DNA). Chromosomen komen in paren, een normale menselijke cel bevat 46 chromosomen, 22 paren (autosomen) en één paar geslachtschrom...
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/25439141

  16. Chromosomen
    Draadvormige, lange structuren in de celkern die de genetische informatie bevatten en bestaan uit DNA en eiwitten (histonen).
    Gevonden op http://www.cogem.net/index.cfm/nl/qa/termen-begrippen/begrip/chromosomen

  17. chromosomen
    draadvormige structuren in de celkern die de genen bevatten; een menselijke cel bevat normaal 46 chromosomen; ieder chromosoom bevat één spiraalvormig gewonden DNA-molecuul (zie DNA).
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10967

  18. Chromosomen
    Draadvormige structuren die zichtbaar zijnonder de microscoop en die de genen bevatten. Elke mens heeft gewoonlijk 46 chromosomen. We erven één set van 23 chromosomen van de moeder, en één set van 23 chromosomen van de vader.
    Gevonden op http://erfocentrum.nl/pdf/zena/Verklarende%20woordenlijst%20genetica.pdf

  19. Chromosomen
    Draadvormige structuren in de celkern, die drager zijn van het erfelijk materiaal. De menselijke cel bevat normaal 46 chromosomen die elk DNA bevatten.
    Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11098

  20. Chromosomen
    Draadvormig lichaampje in de celkern dat de dragers van de erfelijke eigenschappen van een individu bevat.Chromosomen kunnen sterk gekleurd worden en zijn dan onder een microscoop waar te nemen.Bij de mens zijn er 23 paren,welke in de literatuur onderscheiden worden door een vast nummer bij een vast chromosoom.Ëen enkelchromosoom bestaat uit gemid
    Gevonden op http://www.kiddroom.nl/kid/index.php?option=com_content&view=article&id=6&I

Het einde van het begin

Mens heeft nóg minder genen

De mens blijkt nóg minder genen te hebben dan gedacht: zo’n 20.000 tot 25.000. Wederom bevestigt dat het vermoeden dat het niet om de aantallen gaat, maar om de manier waarop de genen samenwerken.

Eerherstel voor Y

Sekschromosoom bevrucht zichzelf

Het Y-chromosoom, toch een beetje het lulletje onder de menselijke chromosomen, is gedetailleerd in kaart gebracht. Daar kijkt de geneticus van op: het chromosoom bevat twee keer zoveel genen als gedacht en oogt springlevend, terwijl het op sterven na dood had moeten zijn.

Op dit karyogram van een (gezonde) man is te zien dat de chromosomen verschillen in grootte, vorm en structuur. Aan de hand van deze kenmerken worden de chromosomen gerangschikt. Het 23e paar (de geslachtschromosomen) bestaat bij de man uit een X- en een Y-chromosoom. De vrouw heeft 2 X-chromosomen.

Eén chromosoom, een wereld van verschil

Kinderen met een sekse-chromosomale aandoening moeten zo vroeg mogelijk gediagnosticeerd worden.

gezond gen en gen met de zogeheten SMEDTS aandoening

Mannen hebben normaal één X- en één Y-chromosoom, vrouwen hebben geen Y-chromosoom maar twee X-chromosomen. Mannen met het Klinefeltersyndroom hebben echter een extra X-chromosoom. In hun cellen zitten dus i.p.v. 46 chromosomen, 47 chromosomen. Vandaar dat het Klinefelter-syndroom ook het 47,XXY syndroom wordt genoemd. In zeldzame gevallen ontstaan er nog ingewikkelder patronen, zoals 48,XXXY, 48,XXYY, of zelfs 49,XXXXY. Hoe meer X-chromosomen, hoe lager het verstandelijk niveau. Sommige jongens hebben een zg. mozaïekpatroon met normale XY-cellen naast hun 47,XXY-cellen. Deze vorm is gunstiger voor de totale ontwikkeling en de fertiliteit.
Voor alle duidelijkheid: het syndroom van Klinefelter heeft niets te maken met het Down Syndroom (mongooltje). Bij het Down Syndroom gaat het om een afwijking van een gewoon chromosoom, bij het Syndroom van Klinefelter gaat het om een afwijkend geslachtschromosoom.

Tien jaar menselijk genoom

Wat heeft het ontrafelen van onze DNA-code opgeleverd?

 
De rivalen Francis Collins en Craig Venter, samen op de cover van Time magazine, rond de tijd dat het nieuws van het ophelderen van het menselijk genoom bekend werd.
Zoom
De rivalen Francis Collins en Craig Venter, samen op de cover van Time magazine, rond de tijd dat het nieuws van het ophelderen van het menselijk genoom bekend werd.

Toen tien jaar geleden de genetische code van de mens werd opgehelderd, droomde de wetenschap over alle fantastische mogelijkheden die dit bood. Zoals persoonlijke, op maat gemaakte medicijnen, afgestemd op iemands DNA. Zover is het nog niet, maar dat betekent nog niet dat de dromen van toen illusies waren.